NY SINGLE UDE – “Det bliver ikke bedre” – streames her. Nyt album på vej i 2025.

Debutalbum ”Halvvejs” fra Jo Dietrich ude nu på alle streamingtjenester – hent link  her

Titelnummeret “Halvvejs” er udkommet som single og musikvideo 7. februar og hele EP-albummet d. 24. marts 2023 – begge digitalt på alle streamingtjenester.

Se Jo Dietrich live her

Udgives på  Gateway Music

Pressefoto: Nicolai Drejer Walther

Covermaleri: Jo Dietrich

Læs også artiklen ”En øvelse i ikke at være perfekt” fra Brønshøj/Husum lokalavis.

Pressekit til  download

————————————————————————-

Det er ikke kun teenagere der er udsat for moodswings – midt i livet kan man også opleve at være lost den ene dag, og tilbage på sporet dagen efter.

Historier fra hverdagen midt i livet – det handler den københavnske sangerinde og sangskriver Jo Dietrichs nye soloalbum med titlen ”Halvvejs” om. Albummet er i singer/songwriter-folk stilen med danske tekster som den røde tråd. Jo kalder selv sin stil ”gammel-ny blanding af stilarter med danske tekster fra nyere tid” – en stil som kommer til udtryk i titelsangen ”Halvvejs”, hvor hun fx synger at ”alt er kendt og er fremmed alligevel”.

Albummet er Jos fortælling om sin oplevelse af at være midt i livet, hvor hun har fundet en ny ro og følelse af hvem hun er, og hvad hun vil bruge resten af sit liv på. Hun føler at der er opstået en spøjs fornemmelse af, at ”alt er kendt og fremmed alligevel”, og at man den ene dag er lost og den næste dag er tilbage på sporet. Hun sammenligner det med sine teenagerbørns skiftende “moodsvings”, som man ikke skal høre efter, men gå efter den indre stemme, der sætter retningen for ens liv.

Jo skriver sange med udgangspunkt i sit eget liv – ud fra det hun mener også er relevant for andre om det der kan inspirere og gøre at andre genkender sig selv. Hun ønsker at forbinde sig til andre med de temaer der optager hende – livets gang og forskellige faser, at være forældre, det moderne samfund, spiritualitet, parforhold og venskab.

Sangene handler dels om en lidt bekymret hyldest til den unge generation, dels om den lange kærlighed til en livslang partner, og ikke mindst, at hun ikke vil spilde tiden længere på ligegyldige foretagender, men vil bruge den på det, der er allervigtigst. Der er også en kritisk kommentar til tidens pres om, at vi skal vækste og være innovative og at vi har for stærkt fokus på fremtiden, der overser fortiden, og de erfaringer vi allerede har.

Om sine tekster siger hun:

”Mine tekster er enkle. I en verden som er mere og mere kompleks, mener jeg at det er blevet desto mere væsentligt at forenkle, så vi kan overskue livet. Det er nemt at komplicere tingene, og det ønsker jeg at bevæge mig udenom. Jeg holder derfor fast i det der kommer til mig først, og ændrer ikke ret meget efterfølgende. Det er desuden en øvelse i ikke at være perfekt, og at se på det der er lige nu og her, og stole på, at det er det rigtige.

Hun fortsætter:

”Jeg er inspireret af danske sangskrivere, forfattere og digtere fra Trille, Anne Linnet, Tina Dickow, Elisabeth til Sebastian og Claus Hempler. Jeg holder også meget af de nye sange i Højskolesangbogen, fx fra forfatteren Stine Pilgaard og digteren Naja Marie Aidt. Også en garvet forfatter som Susanne Brøggers tankesæt og formuleringer kan inspirere mig. Jeg elsker en blanding af humor, alvor, politisk stillingtagen og nærvær”

Om musikken:

Jo søger at skabe en musik som er et levende og varierede udtryk for hendes tekster og de budskaber hun ønsker at formidle. Musikken bærer præg af den tidsperiode hendes stemme og musikalske indtryk er rundet af – fra 1980’erne og til nu. Hun er glad for være lidt old school – ”hvorfor skulle jeg dog være andet”, siger hun. Musikken trækker på flere klassiske stilarter og en enkelt live agtig sound. Der er ikke brugt mange effekter eller andet godt fra et elektronisk lydunivers – det ligger hende på sinde at holde det enkelt og have teksterne og den levende musik i fokus.

Albummet er indspillet i eget studie i Brønshøj/København med hjælp fra gamle og nye venner. 

Biografi om sangerinde og sangskriver Jo Dietrich:

Jo Dietrich startede sin musikalske karriere da hun som 10-årig indspillede et kassettebånd med ynglingssange til sin elskede farmor. Lidt senere som 14-årig på lilleskolen i Ballerup, kom hun med i sangskrivergruppen til skolens årlige musical. Da de her manglende en der kunne synge sangene til opførslen af musicalen, trådte Jo til og opdagede at hun kunne synge – også i mikrofon. Hun kom efterfølgende med i skolens band, hvor hun trådte sine første musikalske barnesko sammen med andre i bandet.

Hendes første store musikalske kærlighed var ABBA, herefter det danske rockband Sneakers, og alligevel blev hun som 17-årig leadsanger i et københavnsk jazzband ”Cruise”, samtidig med at hun tog en HF med musik som valgfag. Jazzbandet optrådte i TV2 Lorry, og spillede på københavnske cafeer som fx Cafe Funke på Nørrebro. Nina Simone, Ella Fiztgerald og Sarah Vaughen og jazz-standards har derfor sat et tidligt præg på Jos musikalske univers og givet hende kærligheden til jazzens mere komplekse musikalitet. En erfaring som hun stadig trækker på i dag.

Jo blev som 19-årig inviteret til Odense og derfra til Kuala Lumpur med et stort soulband med 4 sangere, hvor de optrådte hver aften på en privat klub en hel vinter. Hjemme igen var hun med i et andet soulband og hun optrådte også på DRs sommer-underholdningsprogram med Jørgen Mylius. Her fra tog også soulmusikken fat i Jos stemme – endnu en klang der har formet hendes stemme til det den er i dag.

Trangen til selv at skrive sange pressede på, og Jo var derfor med til at forme en af Københavns første kvindelige trioer, ”Sheroes”. Trioen bestod af to andre sangerinder/sangskrivere (Camille i Dali og Maria Sonne), som også begge i dag er skuespillere. Musikken var præget af forud indspillede digitale tracks med masser af korarrangementer. Trioen holdt til på Rytmisk Center på Vesterbro, hvor de øvede og hvor Jo også arbejdede og underviste i sang gennem flere år. Både Jo og Camille skrev sange til trioen på engelsk – og hvem ved, måske udkommer nogle af de sange en dag.

Udlængsel fik Jo til at læse noget af sin uddannelse i London og hun snusede til musikmiljøet derovre. Her mødte hun sin mand Nigel Tilbury, som er trommeslager lydtekniker, og som flyttede med hjem til Danmark igen.

Sidenhen har musikken været på pause i perioder, men vendte tilbage igen med fuld styrke under coronanedlukningen i 2020. Situationen bød som bekendt pludselig på mulighed for fordybelse og for at finde ind til kernen af, hvad der var allervigtigst at få gjort; at lave det album, som Jo altid havde drømt om. Og det blev til ”Halvvejs”, som udkom d. 24. marts 2023.

Siden 2020 har Jo samlet et band – Jo Dietrich Band – som består af:

Jo Dietrich (vokal)

Nigel Tilbury (trommer)

Torben Ibsgaard (guitar og keys) / Johannes Skjelbo (keys)

Tonni Andresen (bas)

Hun er pt i gang med at afsøge flere konstellationer af bandet, så hun med band kan komme ud at spille på flere typer af spillesteder. Hendes musik egner sig godt til både stuekoncerter i private hjem, til mindre spillesteder.

Jo er uddannet cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet og blev sideløbende selvlært indenfor musikken, hvor hun over en årrække deltog i en række af kurser og workshops, privat undervisning i musikteori, lyd og studieteknik, samt sangskrivning og sang.

Booking og kontakt: info@jodietrich.dk / 2720 9416 / CVR. nr. 31685400