Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/template-parts/content/content-page) is not within the allowed path(s): (/home/www/jodietrich.dk/:/tmp/domains/d74/jodietrich.dk/:/usr/share/php_binaries/include/) in /home/www/jodietrich.dk/wp-content/themes/hugo-wp/inc/vendor/colibriwp/themebase/src/View.php on line 55

Jo Dietrich synger sine egne jazzede popsange på dansk med et band beståede af 4 musikere (Nigel Tilbury på trommer, Torben Ibsgaard på guitar, Svend xx på trompet og klaver/keyboard, samt Tonni xx på bas. Jo skriver selv tekster og musik og arrangerer sangene sammen med Nigel (hendes engelske mand) og Torben, som var guitarist i Jos første band ”Cruise”.

Jo Dietrich startede sin musikalske karriere allerede som 15-årig, hvor hun på lilleskolen i Ballerup kom med i sit første band. Snart efter var hun som 17-årig frontsanger i et københavnsk jazzband kaldet ”Cruise”, samtidig med at hun tog en HF. Bandet optrådte i TV2 Lorry, og spillede på københavnske cafeer som fx Cafe Funke på Nørrebro. Jazzen har derfor sat sit præg på Jos særlige tone og frasering,

Hun blev hentet til Odense og derfra til Kuala Lumpur med et stort soulband med 4 sangere, hvor de optrådte hver aften på en privat klub en hel vinter. Her tog soulmusikken fat i Jos stemme – endnu en klang der har formet hendes stemme til det den er i dag.

Jo var med til at forme Jo en af Københavns første kvindelige trioer, ”Sheroes”, som bestod af de to andre sangere Camille i Dali og xx, som også begge er skuespillere. Trioen holdt til på Rytmisk Center på Vesterbro, hvor de øvede og arbejdede for at tjene til livets ophold. Både Jo og Camille skrev sangene på engelsk – måske udkommer nogle af de sange en dag.

Imens tog Jo en lang række kurser og privat undervisning i musik og sang, og underviste på Rytmisk Center i sang en række år.

Jo har boet i London og deltaget i musikmiljøet derovre. Her mødte hun sin mand Nigel, som flyttede til Danmark. De har sammen 2 store børn. Jo skriver i dag sange på dansk og arbejder helst sammen med flere musikere for at få variation og mest musikalitet i sine sange:

”Jeg søger at skabe det mest levende og varierede udtryk for mine tekster og de budskaber de indebærer, og holder meget af, hvad andre kan byde ind med – frem for at gøre det hele selv. At arbejde helt alene tager både for lang tid og er for kedeligt😊

Mine sange tager selvfølgelig udgangspunkt i mit eget liv – ud fra det jeg mener også er relevant for andre – noget der kan inspirere og gøre at andre genkender sig selv. Jeg ønsker at forbinde mig til andre med de temaer der optager mig – livets gang og forskellige faser, at være forældre, det moderne samfund, spiritualitet, parforhold og venskab.

Mine tekster er enkle for i en verden er mere og mere kompleks, er det blevet desto mere væsentligt at forenkle, så vi kan overskue livet. Derfor holder jeg fast i det der kommer i øjeblikket, og ændrer ikke ret meget undervejs. Det er en øvelse i ikke at være perfekt, og at se på det der er lige nu og her. Det er så nemt at komplicere tingene, og det ønsker jeg at bevæge mig udenom.”

I 2021 mødtes Jo og Torben igen og tankerne om et album med Jos egne sange tog fart – Jo tog orlov fra job og lavede sammen med Nigel og Torben albummet ”Halvvejs”, der som titlen antyder reflekter over at være: Halvvejs midt i livet, for evigt stående et sted, ankommet i proces, på vej mod nyt, alt er kendt og er fremmed alligevel”. Albummet ”Halvvejs” udkommer til marts 2023.